Privacy Policy

PERSONAL DATA PROTECTION NOTICE
This Personal Data Notice describes how Signature International Berhad and all its subsidiaries and associated companies (“SIGN Group”) incorporated under the laws of Malaysia with its place of business at Lot 24, Jalan Teknologi, Taman Sains Selangor 1, Kota Damansara, PJU 5, 47810 Petaling Jaya, Selangor are committed to maintain the confidentiality, security and integrity of the personal data supplied by you in accordance with the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”).

By continuing to communicate, interact or deal with the SIGN Group or by using our websites, or using our products and services, you signify your acceptance to the collection and processing of your personal data and are fully aware of the choices available to you to decline access or limit our access to your personal data. Should you limit access or decline to provide your personal data, we will not be able to provide you with our products and services.
  1. Types of Personal Data Collected and Processed
We may collect the following personal data to process your requests, inquiries, registrations, references, applications and/or other situations in which you have chosen to provide your personal data to us:-
  • Name;
  • Address;
  • Contact numbers;
  • Company Registration Number or NRIC Number or Passport Number;
  • Email address;
  • Credit card or bank account information;
  • and any other personal information required by us which may identify you or your family members and has been or may be collected, stored, used and processed by SIGN Group from time to time.
  1. Use of Personal Data
SIGN Group may use and process your personal data for purposes relating to the products and services you requested or for administrative, business, marketing and/or promotional activities of SIGN Group which shall include, without limitation:-
  • to assess and respond to queries or requests submitted by you or your business;
  • to provide you or your business with our products and services;
  • to process the orders submitted by you or your business;
  • to administer or otherwise carry out our contractual obligations to you or your business;
  • to assess and conduct research, market surveys and preferences of customers or potential customers;
  • to maintain internal record keeping, human resources management or administrative purposes;
  • to manage and send invites to promotional or marketing events or new launches;
  • investigate and attend to complaints.

The personal data collected will be retained by us for the duration permitted by law and may extend to periods after the termination of your contractual relationship with us.
  1. Security
We maintain the security of personal data by limiting access to your personal data on a need-to-know basis and providing security control systems with a combination of physical and electronic access controls, secure servers, firewall technology and other security measures to safeguard the confidentiality and security of your personal data.
  1. Disclosure
SIGN Group may provide access or disclose your Personal Data to third parties such as those listed below (not exhaustive):
  • Our third party contractors, licensees, suppliers, service providers or vendors who work with us to provide you with our products and services;
  • Any affiliates, business partners, service providers, or such other party whether in or outside Malaysia;
  • Any person to whom we are under an obligation to make disclosure including regulatory; statutory, governmental body or other recognized body;
  • Auditors, lawyers, consultants and/or other advisors;
  • Such other parties as may be permitted by law.

We shall not be liable for any voluntary disclosure of your personal data by you to others nor any disclosure by any such third parties, which includes but not limited to our third party contractors, licensees, suppliers, services providers, vendors, affiliates, business partners, service providers or other related parties.
  1. Choices, Access And Correction
If you do not consent to SIGN Group collecting and processing your personal data or seek to limit the processing of your personal data or desire to request access for correction of your personal data or, please send a written notice via email to:-

Legal Manager, SIGN Group
Email: legal@signaturekitchen.com.my

In respect of your right to access and/or correct your personal data, SIGN Group has the right to decline to process such requests for reasons permitted under the law or which may jeopardize the security and privacy of the personal data of others as well as requests which are impractical or not made in good faith.

Dated: 10 January 2015

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI
Notis Perlindungan Data Peribadi ini ("Notis") menerangkan bagaimana Signature International Berhad dan semua anak syarikat dan syarikat sekutunya ("Kumpulan SIGN") yang ditubuhkan di bawah undang-undang Malaysia dengan tempat perniagaannya di Lot 24, Jalan Teknologi, Taman Sains Selangor 1, Kota Damansara, PJU 5, 47810 Petaling Jaya, Selangor adalah komited untuk mengekalkan kerahsiaan, keselamatan dan integriti data peribadi yang diberi oleh anda menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("PDPA").

Dengan meneruskan untuk berkomunikasi, berinteraksi atau berurusan dengan Kumpulan SIGN termasuk atau dengan menggunakan laman web kami, atau menggunakan produk dan perkhidmatan kami, anda menandakan persetujuan anda terhadap pengumpulan dan pemprosesan data peribadi anda dan menyedari sepenuhnya pilihan yang ada untuk anda menolak akses atau menghadkan akses kami untuk data peribadi anda. Sekiranya anda menghadkan akses atau enggan memberikan maklumat peribadi anda, kami tidak akan dapat menyediakan anda dengan produk dan perkhidmatan kami.
  1. Jenis-jenis data peribadi yang dikumpul dan diproses
Kami mungkin mengumpul data peribadi berikut untuk memproses permintaan anda, pertanyaan, pendaftaran, rujukan, aplikasi dan / atau keadaan-keadaan lain di mana anda telah memilih untuk memberikan data peribadi anda kepada kami: -
  • Nama;
  • Alamat;
  • Nombor telefon;
  • Nombor Pendaftaran Syarikat atau Nombor Kad Pengelan atau Nombor Pasport;
  • Mel Elektronik;
  • Nombor Kad Kredit atau keterangan Akaun Perbankan;
  • Dan apa-apa maklumat peribadi lain yang dikehandaki oleh kami yang boleh mengenal pasti andan atau ahli keluarga anda dan telah atau mungkin dikumpul, disimpan, digunakan dan diproses oleh Kumpulan SIGN Group dari semasa ke semasa.
  1. Kegunaan data peribadi
Kumpulan SIGN Group mungkin menggunakan dan memproses data peribadi anda untuk tujuan yang berkaitan dengan produk dan perkhidmatan yang anda minta atau untuk pentadbiran, perniagaan, pemasaran dan / atau aktiviti promosi Kumpulan SIGN yang termasuk, tanpa had:-
  • nenilai dan bertindak balas kepada pertanyaan atau permintaan yang dikemukakan oleh anda atau perniagaan anda;
  • untuk menyediakan anda atau perniagaan anda dengan produk dan perkhidmatan kami;
  • untuk memproses pesanan oleh anda atau perniagaan anda;
  • untuk mentadbir atau selainnya menjalankan kewajiban kontrak kami kepada anda atau perniagaan anda;
  • menilai dan menjalankan penyelidikan, tinjauan dan pilihan para pelanggan atau pelanggan potensi;
  • mengekalkan penyimpanan rekod dalaman, atau tujuan pengurusan sumber manusia atau pentadbiran;
  • mengurus dam menghantar jemputan untuk acara promosi atau pemasaran atau pelancaran;
  • menyiasat dan melayani aduan.

Data peribadi yang dikumpul akan disimpan oleh pihak kami untuk tempoh yang dibenarkan oleh undang-undang dan boleh berlanjutan ke tempoh selepas penamatan hubungan kontrak anda dengan kami.
  1. Keselamatan
Kami mengekalkan keselamatan data peribadi dengan menghadkan akses kepada data peribadi anda atas dasar perlu mengetahui dan menyediakan sistem kawalan keselamatan dengan kombinasi kawalan fizikal dan elektronik, server yang selamat, teknologi firewall dan lain-lain langkah-langkah keselamatan untuk melindungi kerahsiaan dan keselamatan data peribadi anda.
  1. Pendedahan
Kumpulan SIGN boleh memberi akses atau mendedahkan data peribadi anda kepada pihak ketiga seperti yang disenaraikan di bawah (tidak menyeluruh):
  • kontraktor pihak ketiga kami, pemegang lesen, pembekal atau pengkhidmat atau penjual yang bekerja dengan kami untuk menyediakan anda dengan produk dan perkhidmatan kami;
  • mana-mana sekutu kami, rakan niaga, pembekal atau pengkhidmat atau mana-mana pihak lain di dalam atau di luar Malaysia;
  • Mana-mana orang yang kepadanya kami berada di bawah kewajiban untuk membuat pendedahan termasuk peraturan, badan berkanun, badan kerajaan, atau lain badan yang diiktiraf;
  • Juruaudit, peguam, perunding dan/atau penasihat lain;
  • Kepada pihak-pihak lain sebagaimana yang dibenarkan oleh undang-undang.

Kami tidak akan bertanggungjawab bagi apa-apa pendedahan sukarela data peribadi anda oleh anda kepada orang lain atau mana-mana pendedahan oleh mana-mana pihak ketiga, termasuk tetapi tidak terhad kepada kontraktor pihak ketiga, pemegang lesen, pembekal, pembekal perkhidmatan, penjual, sekutu, rakan niaga kami, pembekal perkhidmatan atau pihak-pihak lain yang berkaitan.
  1. Pilihan, Akses dan Pembetulan
Jika anda tidak bersetuju kepada Kumpulan SIGN mengumpul dan memproses data peribadi anda atau ingin menghadkan pemprosesan data peribadi anda atau ingin untuk meminta akses untuk pembetulan data peribadi anda atau, sila hantar notis bertulis melalui e-mel kepada: -

Pengurus Undang-Undang, Kumpulan SIGN
Emel: legal@signaturekitchen.com.my

Berkenaan dengan hak anda untuk mengakses dan/atau membetulkan data peribadi anda Kumpulan SIGN mempunyai hak untuk menolak permintaan tersebut atas sebab-sebab yang dibenarkan di bawah undang-undang atau di mana ia boleh menjejaskan keselamatan dan privasi data peribadi orang lain dan juga permintaan yang tidak praktikal atau tidak dibuat dengan suci hati.

Bertarikh: 10 Januari 2015